На 96 г. почина актрисата Анджела Лансбъри, придобила световна популярност с

...
На 96 г. почина актрисата Анджела Лансбъри, придобила световна популярност с
Коментари Харесай

Почина популярна актриса, една от последните от Златната ера на Холивуд

На 96 година умря актрисата Анджела Лансбъри, придобила международна известност с основната роля (на писателката детектив Джесика Флечър) в сериала  " Убийство по сюжет “. Това стана 5 дни, преди да навърши 97 г. 

" Децата на Анджела Лансбъри с горест оповестяват, че майка им умря спокойно в съня вкъщи си в Лос Анджелис, единствено пет дни преди 97-ия ѝ рожден ден “, се споделя в изказване от роднините ѝ.

Лансбъри е през 1925 година в Лондон в фамилията на актриса и търговец. Кариерата ѝ продължава близо 8 десетилетия и включва над 100 функции във филми и на театралната сцена. Тя е една от последните звезди от така наречен Златна епоха на Холивуд.

На празненство, през 1942 година, Анджела Лансбъри е видяна от холивудски изпълнителен шеф и получава първата си роля като прислужница във кино лентата от 1944 година " Газова светлина ".

Последвалата ѝ кариера я води от Бродуей до Холивуд, със запаметяващи се функции на огромния и дребния екран, напомня БГНЕС. 

Анджела Лансбъри също бе извънредно сполучлива театрална актриса, спечелила пет награди Тони.

През 2014 година, Анджела Лансбъри бе удостоена с дама командор на Британската империя за своя принос в драматургията, благотворителността и филантропията. 

Три пъти е номинирана за  " Оскар “, а ролята в " Убийство по сюжет “ има 12 номинации за " Еми “ и четири награди " Златен глобус “. Кариерата ѝ продължава близо 8 десетилетия и включва над 100 функции във филми и на театралната сцена. Тя е една от последните звезди от така наречен Златна епоха на Холивуд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР